Jan Swaanen
De Echte Bakker

Heeft u een allergie?  Bel onder openingstijden naar 013 - 505 13 22. Dan zal een van onze medewerkers samen met u bekijken of dit product geschikt is voor u.

Worstenbroodjes-2-stuks-vrijstaand

Worstenbroodje

Hoera! Het Brabantse worstenbroodje is immaterieel erfgoed. En daar zijn wij als ambachtelijke bakker uiteraard heel trots op!

Het worstenbroodje is echt een begrip in Brabant. Het is ooit ontstaan als een manier om vlees langer goed te houden door het in deeg te rollen en te bakken. Hoe oud dit gebruik is weet niemand.

Het worstenbroodje werd vooral bij speciale gelegenheden gegeten zoals na de nachtmis met Kerstmis, tijdens carnaval en tijdens de kermis. Tegenwoordig worden ze het hele jaar door gegeten.

We hebben zelfs ons eigen vegetarisch worstenbroodje ontwikkeld. En die is niet van de echte te onderscheiden. Proef het zelf!

dennis-desem-3-stuks

Dennis Desem

We hebben 3 verschillende Desem broden ontwikkeld.
Gemaakt met alleen natuurlijke en pure ingredienten.

Donker Desem
Heeft veel smaak door geroosterd mout
Bevat extra zaden en pitten
Heeft een spekkige desem structuur

Bruin Desem (Spelt)
Verbouwd op onze eigen akker bij "De Nieuwe Erf" in Diessen
Gemalen bij molen "De Doornboom" in Hilvarenbeek

Wit Desem
Heeft veel smaak door een lang rijpingsproces
Is bereid met in appelsap gekookte rogge

GildeSpeltbollen-6-stuks-vrijstaand

Spelt

In Diessen ligt een akker waar wij ons eigen speltgraan op verbouwen.

De "Nieuwe Erf" oogst deze voor ons en de molen in Hilvarenbeek maalt het tot meel.

Daar maken onze bakkers dan weer heerlijk vers Hilverspeltbrood of Speltbroodjes van. 

Dit is dan ook ons meest biologische brood. En we zijn heel trots op de samenwerking met deze lokale ondernemers!

Achtergrond-GildeKorn-2014-liggend

Gildekorn

Gildekorn is het donkerste brood van Nederland.

Het is een 100 % volkoren brood met een heerlijk licht notensmaakje dankzij de geroosterd mouten die erin zitten.

Het bevat verder gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnepitten. Andere granen zijn haver, gierst en rogge.

De structuur van het brood wordt gevormd door volkorenmeel.

GildeKorn is verrassend licht en fijn van structuur.

Jan Swaanen, De Echte Bakker

Apollostraat 1
5081 GS Hilvarenbeek
0135051322
0135054099

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten