Jan Swaanen
De Echte Bakker

Worstenbroodjes-2-stuks-vrijstaand

Worstenbroodje

Hoera! Het Brabantse worstenbroodje is immaterieel erfgoed. En daar zijn wij als ambachtelijke bakker uiteraard heel trots op!

Het worstenbroodje is echt een begrip in Brabant. Het is ooit ontstaan als een manier om vlees langer goed te houden door het in deeg te rollen en te bakken. Hoe oud dit gebruik is weet niemand.

Het worstenbroodje werd vooral bij speciale gelegenheden gegeten zoals na de nachtmis met Kerstmis, tijdens carnaval en tijdens de kermis. Tegenwoordig worden ze het hele jaar door gegeten.

 

Achtergrond-GildeKorn-2014-liggend

Gildekorn is het donkerste brood van Nederland.

Het is een 100 % volkoren brood met een heerlijk licht notensmaakje dankzij de geroosterd mouten die erin zitten.

Het bevat verder gemalen lijnzaad, sesamzaad en zonnepitten. Andere granen zijn haver, gierst en rogge.

De structuur van het brood wordt gevormd door volkorenmeel. GildeKorn is verrassend licht en fijn van structuur

GildeSpeltbollen-6-stuks-vrijstaand

In Diessen verbouwen wij ons eigen speltgraan.

De "Nieuwe Erf" oogst deze voor ons en de molen in Hilvarenbeek maalt het tot meel.

Daar maken onze bakkers dan weer heerlijk vers Hilverspeltbrood of Speltbroodjes van. 

Dit is dan ook ons meest biologische brood. En we zijn heel trots op de samenwerking met deze lokale ondernemers!

Jan Swaanen, De Echte Bakker

Apollostraat 1
5081GS Hilvarenbeek
0135051322
0135054099

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten