Editorial Image

Worstenbroodje

Hoera! Het Brabantse worstenbroodje is immaterieel erfgoed. En daar zijn wij als ambachtelijke bakker uiteraard heel trots op!    Het worstenbroodje is echt een begrip in Brabant. Het is ooit ontstaan als een manier om vlees langer goed te houden door het in deeg te rollen en te bakken. Hoe oud dit gebruik is weet niemand.    Het worstenbroodje werd vooral bij speciale gelegenheden gegeten zoals na de nachtmis met Kerstmis, tijdens carnaval en tijdens de kermis. Tegenwoordig worden ze het hele jaar door gegeten.    We hebben zelfs ons eigen vegetarisch worstenbroodje ontwikkeld. En die is niet van de echte te onderscheiden. Proef het zelf!

Editorial Image

Progres taart

Onze progres taarten zijn verkrijgbaar in 2 varianten.  • gewone progrestaart  • hazelnoot progrestaart  De binnenkant van deze 2 varianten zijn exact hetzelfde.      We bakken de schuimplakken, die gemaakt zijn van traditioneel kookschuim met hazelnootjes, in de oven op een lage temperatuur. Deze worden gevuld met slagroom en rondom ook nog een keertje afgesmeerd met slagroom.      Het verschil zit hem dan ook in de afwerking.   De gewone progrestaart heeft gelige nougatine aan de buitenkant en de hazelnoot progrestaart heeft gehakte hazelnootjes aan de buitenkant. Deze is daardoor wat minder zoet van smaak, maar bij de meeste toch de favoriet!    Deze taarten kun je overigens heel goed invriezen. Zo heb je altijd wat lekkers in huis voor onverwachtse visite!

Editorial Image

Dennis Desem

We hebben 2 verschillende Desem broden ontwikkeld. Gemaakt met alleen natuurlijke en pure ingrediënten.    Donker Desem  Heeft veel smaak door geroosterd mout  Bevat extra zaden en pitten  Heeft een spekkige desem structuur    Bruin Desem (Spelt)  Verbouwd op onze eigen akker bij "De Nieuwe Erf" in Diessen.  Gemalen bij molen "De Doornboom" in Hilvarenbeek

Editorial Image

GildeKorn

GildeKorn is een donker volkoren meergranenbrood. Er zijn 6 soorten graan in dit brood verwerkt: tarwe, rogge, gerst, haver, gierst en mais. De karakteristieke kleur van GildeKorn doet vermoeden dat het een zwaar brood is. Maar het is juist verrassend licht en fijn van structuur. Het brood heeft een nootachtige smaak door de geroosterde mout die erin zit verwerkt. Het mout zorgt ook voor de malsheid van het brood.    Naast de granen en volkoren is dit brood ook nog eens rijkelijk gevuld met lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten. Deze zaden en pitten geven GildeKorn een vol karakter.

Jan SwaanenJan SwaanenDe Echte Bakker
  • Volg ons
© 2023 Jan Swaanen