Editorial Image

BROOD KAASMUFFINS 

   

• 7 sneetjes oud wit- of bruinbrood  • 1 zakje hazelnoten van 65 g  • 200 g geraspte oude kaas of Hollandse geitenkaas  • 3 bosuitjes, in ringetjes  • 4 gedroogde tomaatjes, fijngehakt  • 3 eieren (m)  • 200 ml melk  • 100 ml olijfolie  • versgemalen peper  • zout  • Muffinblik (met 12 holtes)    Bereiding  (Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 25 minuten in de oven)    Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel het brood met korst in de keukenmachine. Voeg de hazelnoten toe en maal alles fijn. Voeg de kaas, bosuitjes, gedroogde tomaatjes, eieren, melk en olijfolie toe en meng alles tot een smeuïg beslag.    Voeg zout en peper naar smaak toe. Vet een muffinvorm (met 12 grote holtes ) of 2 vormen (met 24 kleine holtes) in en schep het beslag erin. Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 180 °C in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Jan SwaanenJan SwaanenDe Echte Bakker
© 2024 Jan Swaanen