Jan Swaanen
De Echte Bakker

Achtergrond-Recept-van-de-maand

Brood Kaasmuffins

  • 7 sneetjes oud wit- of bruinbrood
  • 1 zakje hazelnoten van 65 g
  • 200 g geraspte oude kaas of Hollandse geitenkaas
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 4 gedroogde tomaatjes, fijngehakt
  • 3 eieren (m)
  • 200 ml melk
  • 100 ml olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout
  • Muffinblik (met 12 holtes)

Bereiding

(Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 25 minuten in de oven)

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel het brood met korst in de keukenmachine. Voeg de hazelnoten toe en maal alles fijn. Voeg de kaas, bosuitjes, gedroogde tomaatjes, eieren, melk en olijfolie toe en meng alles tot een smeuïg beslag.

Voeg zout en peper naar smaak toe. Vet een muffinvorm (met 12 grote holtes ) of 2 vormen (met 24 kleine holtes) in en schep het beslag erin. Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 180 °C in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Jan Swaanen, De Echte Bakker

Apollostraat 1
5081 GS Hilvarenbeek
0135051322
0135054099

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten