Editorial Image

GEVULDE BROODBAKJES MET ROEREI EN GARNALEN 

     

• 4 sneetjes maïsbrood, zonder korst  • 40 g vloeibare margarine  • 6 eieren  • 2-3 eetlepels room of melk  • versgemalen peper  • 1 bosuitje, in smalle ringetjes  • 100 g (Hollandse) garnalen  • zout    Bereiding  (Bereidingstijd: ca. 15 minuten)    Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol de sneetjes brood iets uit, bestrijk ze aan beide kanten dun met vloeibare margarine en duw elk sneetje in de holte van een muffinvorm (doorsnede 5-6 cm) tot een bakje. Bak de broodbakjes in de oven in 10 minuten knapperig bruin. Klop de eieren los met room, zout en peper. Verhit de rest van de vloeibare margarine in een pan met een dikke bodem en laat het eimengsel al roerende stollen.    Neem als het ei rul wordt, maar nog wel glanst de pan van het vuur en roer driekwart van de bosui en garnalen erdoor. Wip de broodbakjes uit de muffinvorm en zet ze op bordjes. Schep het roerei erin. Garneer met de rest van de uienringetjes en garnalen.

Jan SwaanenJan SwaanenDe Echte Bakker
© 2024 Jan Swaanen