Editorial Image

PLUKBROOD 

   

• 400 g desembrood  • 100 g cheddar  • 100 g mozzarella  • 75 g gesmolten boter  • 5 bosuitjes  • 4 teentjes knoflook    Bereiding  (Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 15 minuten in de oven)    Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het brood van boven in dikke plakken, maar net niet door het brood heen. Draai het brood een kwartslag en snij weer inkepingen over de lengte. Je ziet nu vanaf boven af mooie vierkantjes. Smelt de boter en hak de knoflook en voeg dit bij de gesmolten boter.    Snij de bosui in ringetjes en voeg deze bij de knoflook boter. Vul het brood met de plakken kaas totdat alle gaten zijn gevuld en voeg de bosui boter in de gaten.    Verpak het brood in aluminiumfolie of bakpapier en bak het brood in de oven gedurende 15 minuten op 180 °C.    Probeer het eens met een van onze Desem broden!

Jan SwaanenJan SwaanenDe Echte Bakker
© 2024 Jan Swaanen