Editorial Image

SPAANSE BROODSCHOTEL (4 PERSONEN) 

     

• 6-8 sneetjes volkorenbrood  • 3 tomaten  • 3 eetlepels olijfolie  • 200 g chorizo, in blokjes  • 1 grote rode paprika, in stukjes  • 2 uien, gesnipperd  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt  • versgemalen zwarte peper  • 3 eieren  • 3 eetlepels melk  • 75 g geraspte belegen kaas  • zout    Bereiding  (Bereidingstijd: ca. 15 + 30 minuten in de oven)    Verwarm de oven voor op 175 °C. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de chorizo zachtjes uit.    Bak de ui en paprika ca. 3 minuten zachtjes mee. Schep de tomaat en peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even sudderen.    Snijd de sneetjes brood in blokjes. Vet een lage ovenschaal in en verdeel de blokjes brood over de bodem. Schep het chorizomengsel erover. Klop de eieren los met melk, zout, peper en kaas. Schenk dit mengsel over het brood en de chorizo. Bak de schotel in de oven op 175 °C in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Jan SwaanenJan SwaanenDe Echte Bakker
© 2024 Jan Swaanen